КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕМ

Нагласа:
Усмихнете се! Обичайте и уважавайте тялото си!
Положителната нагласа  е от огромно значение за вашето здраве и благополучие.
Нека започнем  с усмивка и практикуваме с радост и удоволствие.

Усилие:
Бъдете към себе си търпеливи, освободете се от очаквания.
Правете упражненията до там, до където ви е удобно и приятно.
Винаги може да спрете и да починете. Не насилвайте и не претоварвайте тялото си.
Не се сравнявайте с другите практикуващи.
Пътя към здравето и успеха е в постоянството, в редовната практика.
Добавете йога практиката в своя график, отделете малко време за да подобрите качеството си на живот.

Дишане: 
По време на практиката се диша през носа равномерно през цялото време.

Здравословно състояние:
Задавайте своите въпроси към инструктора, преди и след практиката, избягвайте да го правете по време на практиката, това нарушава общия поток на заниманието.

Ако имате здравословни проблеми, гръбначни изкривявания, временни неразположения, бременност или скорошна операция, информирайте йога инструктора преди началото на практиката.
При тежки здравословни проблеми, моля консултирайте се с лекар преди да започнете да практикувате.
Ако възникне болка по време на занятието, моля информирайте инструктора.
По време на първите дни от месечния цикъл, пропускайте обърнатите и силовите пози.
Практикувайте у дома ако имате инфекциозно заболяване или температура.

Храна: 
Желателно е тежко смилаемата храна да се избягва 2-3 часа преди занятие.
След практиката е добре първото хранене да е след 1-2 часа.
Може да пиете по малко вода по време на практиката.

Време:
Идвайте на време, 10-15 минути преди началото.
Молим  да се отнасяте с уважение към всички посетители на клуба.
Всяко ваше закъснение притеснява другите.
Ако сте закъснели, бъдете тихи, без излишни разговори заемете място в залата.
Ако ви се налага да напуснете часа по-рано, нека да бъде преди релаксацията.

Хигиена:.
Всички ние искаме да практикуваме в свежа и приятна атмосфера, моля следете за вашата хигиена ( краката трябва да са чисти, при необходимост измийте краката преди занятие).
Препоръчително е взимане на душ преди йога практика.
Използвайте леки парфюми и дезодоранти.
Къпете се поне 1 час след практиката ( дайте време на новата енергия която сте акумулирали да бъде усвоена).

Телефон:
Изключвайте мобилните си телефони преди началото на часа.

Облекло:
Бъдете с удобни дрехи желателно от естествени материали (за да може тялото да диша), които да не ви стягат и да не ограничават движенията ви.
В студиото се практикува боси или по чорапи. Може да носите чехли за ваше удобство.
Освободете се от накити, гривни, часовници, пръстени и колани.
Носете си шал или връхна дреха за релаксацията.

Йога постелки:
Центъра разполага с постелки за практиките.
Ако имате собствена постелка за йога може да я използвате и съхранявате в Центъра.
Моля ви бъдете внимателни и тихи когато разгъвате постелката, преди занятие.

Пространство :
Човек интуитивно съзнава, че пространството влияе по някакъв начин върху емоции, поведение, дори здраве. Всичко около нас, е изпълнен с невидима жизнена сила. Спазването на хармонична и красива атмосфера в Центъра е важно за създаването на чиста и благотворна среда за работа. Следете за пространството около вас.
Оставяйте багажа и обувките си на определените за това места.
След практика моля да поставите всичко, което сте използвали на предназначените за това места.

Практикувайте с осъзнаване и любов към себе си и света!

ЙОГА – гр. Варна, Phoe Mall, ет.3

Към графика – www.moriatsite.com/grafik-yoga-i-meditatsiya
Записване на тел. 0893413432 или www.moriatsite.com/zapisvane – ИЗПИСВАЙТЕ ЖЕЛАНИЯ ОТ ВАС КУРС

ЙОГА
Йога Моряците ВарнаДумата “йога“ се тълкува, като сливане, съюз между индивидуалната душа и висшата душа, между човека (микрокосмоса) и Вселената (макрокосмоса).
Йога е цялостна наука за постигане на пълноценно физическо, емоционално и духовно здраве, чрез дисциплина на тялото, ума и духа. Средствата на Йога разгръщат пълния ни потенциал, водят обратно към нашия център и помагат да се установим и преоткрием, да разберем кои сме в действителност и какво искаме да постигнем в този живот. Дават ни възможност в това динамично ежедневие да се спрем и съхраним, да се погрижим за себе си, за да живеем пълноценно и успешно!

Едно занятие Йога включва:
Йога Варна - Моряцитепози (асани), дихателни упражнения (пранаяма), медитативни практики и релаксация.
Асаните укрепват и оздравяват гръбначния стълб, мускулите, връзките в ставите и сухожилията, което спомага за намаляване на болки в кръста, раменния пояс и опорно-двигателния апарат. Увеличават гъвкавостта, силата, баланса, координацията и  подобряват дейността на вестибуларния апарат. Въздействат върху метаболизма и намаляват наднорменото тегло.
Пранаяма практиките повишават капацитета на белите дробове и осигуряват повече кислород за тъканите и клетките. Подпомагат сърдечната дейност и подобряват жизнените функции на целия организъм.
Медитативните практики и релаксацията успокояват нервната система. Освобождават блокажите и напрежението в тялото. Пречистват и енергизират енергийното поле.

 

ЙОГА ЗА ДЕЦА – гр. Варна, Phoe Mall, ет.3
Към графика – www.moriatsite.com/grafik-yoga-i-meditatsiya
Записване на тел. 0893413432 или www.moriatsite.com/zapisvane – ИЗПИСВАЙТЕ ЖЕЛАНИЯ ОТ ВАС КУРС

ЙОГА ЗА ДЕЦА
Йога за деца Варна МоряцитеЙога за деца цели да подкрепи децата в тяхното физическо, умствено и емоционално развитие. Практиките са специално разработени, адаптирани и съобразени с процесите на израстване, нуждите и интересите на децата в определената възраст.

Йога за деца не е просто йога, а e забавление за децата, няма нищо общо с йога за възрастни.

В свят на приказки и приключения, игри, упражнения, песни, визуализации, смях и веселие децата развиват важни умения в подкрепяща, не конкурентна среда.
В часа по Йога не се гонят резултати, а се постигат с постоянство, желание и поощрение. Целта на Йога не е перфектното изпълнение, а да се подхрани детето, вътрешната му сила. Тази атмосфера насърчава децата да се отпуснат, да се освободят и да разгърнат потенциала си. С лекота усвояват всички упражнения, научават се да дишат правилно, да се освобождават от напрежението по здравословен начин, да се отпускат съзнателно и да не се страхуват да бъдат себе си. А ние се стремим да съхраним и засилим природно заложената им чистота и любов към всичко живо, толерантност, уважение и приемане на всичко като едно цяло, като една неделима част от нас. След Йога децата се прибират в къщи подсилени с положителни, светли нагласи, както към себе си така и към света.

Едно занятие Йога включва:

Йога за деца Варна Моряцитепози(асани), дихателни упражнения, игри, кратки медитативни практики и релаксация.

Асаните спомагат физическото укрепване, засилват мускулната им активност, увеличават гъвкавостта, баланса и координацията. Представени са с имена на животни, природни обекти, предмети, истории, приказки и много забава.
Дихателните техники са под формата на игра при по-малките, а при по-големите са адаптирани варианти. Развиват белите дробове и осигуряват повече кислород за тъканите и клетките, подобряват концентрацията, фокусирането и вниманието. С помощта на дихателни  техники  децата се учат как правилно да изразходват творческата си енергия и да освобождават напрежението.
Техниките за релаксация успокояват и балансират емоциите и ума, спомагат за хармоничното развитие на двете полукълба на мозъка, логиката, рационалността, креативността, въображението и интуицията.

 

ЙОГА ЗА БРЕМЕННИ – гр. Варна, Phoe Mall, ет.3
Към графика – www.moriatsite.com/grafik-yoga-i-meditatsiya
Записване на тел. 0893413432 или www.moriatsite.com/zapisvane – ИЗПИСВАЙТЕ ЖЕЛАНИЯ ОТ ВАС КУРС

ЙОГА ЗА БРЕМЕННИ
Йога за бременно Варна МоряцитеБременността е един нов, вълшебен период от живота на всяка жена, красив и отговорен. Йога за бременни помага на жената да се подготви физически, ментално и емоционално за майчинството и да установи дълбока, пълноценна връзка с детето си.
Йога практиката е специално разработена за бременни.
В курса могат да се включват жени в различен стадии на бременността. Програмата е съобразена с особеностите на всеки един период. Дори никога да не сте практикували Йога преди, именно сега е момента да обърнете внимание на вашето тяло, което е натоварено с тази изключително важна задача – създаването на живот.
Редовното практикуване укрепва мускулите и освобождава от напрежение и стрес, води до пълна релаксация и осигурява добро здраве и разположение на духа.

Едно занятие Йога включва:

Йога за бременни Варна Моряцитеспециално адаптирани йога пози (асани), дихателни техники (пранаяма), техники за релаксация и концентрация, медитативни практики, положителни утвърждения и визуализации свързани с пренаталното общуване.
Асаните укрепват костната система, гръбначния стълб, коремните мускули, таза и перинеума. Подобряват храносмилането и сърдечно-съдовата система. Поддържат хормоналния баланс и така допринасят за изграждането на здраво и гъвкаво тяло.
Дихателните техники подобряват циркулацията на кръвта в тялото и повишават многократно приема на кислород, необходим за пълноценното развитие на плода. Стимулират освобождаването на токсини и отпадни продукти от черния дроб, бъбреците и от отделителната система. Тонизират органите и жлезите.
Техниките за релаксация и медитация намаляват напрежението и емоционалния стрес. Успокояват ума и увеличават  жизнената сила, служат като мощно средство за справяне със страха, притеснението и безсънието.
Положителните утвърждения повлияват благоприятно върху всички процеси по време на бременността. Потиснатите мисли и мисловните нагласи влияят върху кръвообращението и психическото състояние, което от своя страна се отразява на всички телесни функции. От друга страна, положителните и ведри мисли въздействат върху организма, като общо тонизиращо средство, помагат да се приеме промяната в живота с радост, да се изживее пълноценно този вълшебен процес и да се премине през всички етапи с лекота.

Ползи:

 • намаляване на напрежението и болките в мускулите, ставите, гръбначния стълб и областта на кръста;
 • подобряване на кръвообращението и нормализиране на кръвното налягане;
 • подобряване работата на храносмилателната и отделителната системи и справяне с проблеми като констипация, газове, киселини, сутрешно неразположение и др.;
 • подобряване на чувството за стабилност при движение, правилната стойка и баланса на тялото;
 • намаляване на отоци в ръцете, глезените и ходилата;
 • справяне с умората и повишаване на жизнената енергия;
 • спомага поддържането на емоционален баланс през периода на характерни хормонални промени по време на бременността и след раждането;
 • дълбока физическа, умствена и емоционална релаксация;
 • вътрешна стабилност и спокойствие;

 

ФЛАЙ ЙОГА – гр. Варна, Phoe Mall, ет.3
Към графика – www.moriatsite.com/grafik-yoga-i-meditatsiya
Записване на тел. 0888676637 или www.moriatsite.com/zapisvane – ИЗПИСВАЙТЕ ЖЕЛАНИЯ ОТ ВАС КУРС

Yoga Fly
yoga fly варна моряцитеYoga Fly е иновационна система от полезни и ефективни техники и упражнения, които влияят благотворно на целия организъм. Съчетание на класически йога асани върху йога-хамак с нов подход и начин на изпълнение, допълнени с акробатични елементи.
Yoga Fly е нова система която се развива успешно в България от няколко години.
Подобни на нея популярни по света системи: AntiGravity Yoga/ Антигравити Йога и Aerial Yoga/ Аеро Йога, наричани още Въздушна йога, Висяща йога и Йога на хамак.
В много от асаните тялото се намира в йога-хамак, което намалява телесната тежест, а следователно натоварването върху ставите и гръбнака се свежда до минимум, за разлика от упражненията на земя.

yoga fly жарна моряцитеБлагодарение на висенето значително се увеличава свободата, подвижността и обема на движение в ставите и гръбначния стълб. Което, спомага за постепенното коригиране на гръбначни изкривявания, разширяване на пространството между прешлените и подобряване на всички функции на опорно-двигателния апарат, на дихателната и сърдечно-съдовите системи.

 

 

 

Системните практики по Yoga Fly:

 • стимулират насищането на тъканите с кислород (което способства за подобряване на мозъчната дейност);
 • повишават еластичността и тонуса на кръвоносните съдове;
 • подпомагат изчистването на организма от токсини и отпадъчни продукти;
 • усилват метаболизъм и обмяната на веществата;
 • подобряват дейността на ендокринната система и хормоналния баланс;
 • стимулират функциите на имунната система;
 • коригират гръбначни изкривявания
 • облекчават болки в шийния и поясния отдел на гръбначния стълб;
 • мобилизират подвижност на ставите;
 • развиват сила и издръжливост;
 • успокояват нервната система и ума;
 • възстановяват гръбначния стълб и развиват добра стойка;
 • повишават работоспособността и ускоряват възстановяването след  физическо и умствено натоварване;
 • уравновесяват емоциите и подобряват съня;

Yoga Fly дава възможност да се подобри здравето и качеството на живот!
Погрижете се за тялото си, отделете му малко внимание и време, и то ще ви се отблагодари многократно!
Подарете си радост, усетете красотата и лекотата на движението с Yoga Fly!
Очакваме ви!

 

ФЛАЙ ЙОГА ЗА ДЕЦА – гр. Варна, Phoe Mall, ет.3
Към графика – www.moriatsite.com/grafik-yoga-i-meditatsiya

Записване на тел. 0884618287 или www.moriatsite.com/zapisvane – ИЗПИСВАЙТЕ ЖЕЛАНИЯ ОТ ВАС КУРС

Yoga Fly за деца Варна МоряцитеYoga Fly за деца е система от полезни и ефективни упражнения, които влияят благотворно на целия организъм. Иновационният метод все повече предизвиква интерес в целия свят. Съчетание на класически йога пози, танц, фитнес и акробатика върху йога-хамак с нов подход и начин на изпълнение, като тялото се намира в хамака и се движи във въздуха.

Ползите от Yoga Fly са многобройни, това са само част от тях:
* Подобрява силата, гъвкавостта и подвижността на всички стави.
* Координира и балансира тялото и ума.
* Подобрява стойката, като изгражда дълъг и гъвкав гръбначен стълб.
* Стимулира кръвообращението и работата на мозъка, подобрява паметта.
* Успокоява нервната система, събужда състояние на лекота и радост.

Комплексът е насочен предимно за оздравяване на целия организъм и се състои от няколко части: дихателни практики, упражнения в статичен и динамичен режим и релаксация.
Класовете са специално разработени, адаптирани и съобразени с процесите на израстване, нуждите и интересите на групата в определената възраст, както и за деца с проблеми в гръбначния стълб.
Да практикуват Yoga Fly, за децата е предизвикателство, вълнуващо и възнаграждаващо. Естествената гъвкавост и смелостта на децата им помага да усвоят йога позите по-лесно и да напредват много по-бързо от възрастните. Те непрекъснато ни изненадват с положителни резултати, както физически, така и емоционални. Имат естествено влечение към приключения, нужно е само малко поощрение. Летят като птици в небесата, висят и се въртят като маймунки над земята. За тях е толкова весело и забавно, че даже не усещат, как работят и укрепват цялото тяло.
И всичко това постигат с усмивка!

 

 

ЗВУКОТЕРАПИЯ – гр. Варна, Phoe Mall, ет.3
Към графика – www.moriatsite.com/grafik-yoga-i-meditatsiya
Записване на 0888 676637 или www.moriatsite.com/zapisvane 

Тибетските пеещи купи са използвани от столетия за лечение и медитация. Те създават гама от звуци, които възстановяват нормалните честоти на вибрация на заболели или не-хармонично функциониращи части от тялото, ума и душата.
Звуците, генерирани от Тибетските пеещи купи са вид лечебна енергия, която лекува стрес, болка, депресия, както и повечето форми на заболявания.
Лечебните процеси се осъществяват чрез предизвикване на нашите мозъчни вълни да се синхронизират с перфектния резонанс на купата. Уникалните тонове създават изключително състояние на дълбока медитация, креативно мислене и интуитивни послания.
Чистите звукови вълни, които излизат от Тибетските пеещи купи събуждат нашата способност да чуваме отвъд слуха. Ние повече чувстваме звука на Тибетските пеещи купи, отколкото го чуваме.
Намаляването на стреса е един от най-важните резултати от терапията с Тибетски пеещи купи. Стресът е причината за повечето физически неразположения, но той се стопява с лекота когато бъдем изкъпани в море от лечебни звукови вибрации.
Терапията със звуци е толкова ефективна, защото влияе както на нашето емоционално тяло, така и на физическото ни тяло. Емоционалния дисбаланс е в основата на много физически болести и когато ние излекуваме нашето емоционално тяло, физическите симптоми изчезват. Звукът и емоцията са дълбоко свързани. Човешките емоции имат своите непосредствени изражения чрез звука и често подтискането на звука на емоцията, създава емоционални блокажи. Обратното, звукът може да бъде използван за отблокиране на емоциите и освобождаването им с лекота и изящество.

Седем ползи от терапията с Тибетски пеещи купи:

– намалява на стреса чрез дълбока релаксация и отделяне на ендорфин

– освобождава емоционални травми заключени в подсъзнанието

– дълбок ефект върху акупунктурните меридиани

– активира механизмите за самолечение в тялото

– насърчава дълбокия сън

– освобождава от главоболие, умора, безсъние, нарушения в храносмилането, ставни или мускулни болки, менструални нарушения, емоционални дисбаланси

– хармонизира аурата

– балансира чакрите

Заповядайте, да се потопим в звуците на Тибетските пеещи купи заедно и да преживеем едно вълшебство!