Преподаватели по народни танци Моряците

Ние сме Силвия Матева, Мария Малешкова, Преслава Димитрова, Илияна Иванова, Кристина Маркова, Kрасимир Няголов и Александър Жечев- млад и амбициозен екип, обграден от ентусиазирани и усмихнати хора, обичащи да танцуват български народни танци.

Танцовата ни автобиография на започва от ранна детска възраст, когато сме имали щастието да попаднем в детски ансамбли за народни танци и сме почувствали магията на българския фолклор.

Всеки от нас танцува в различни ансамбли през годините, до срещата ни през 2012 година.

Преслава Димитрова, Илияна Иванова и Кристина Маркова, са завършили специалност „Българска народна хореография“ в НГХНИ „Константин Преславски“. Преси и Криси понастоящем са студенти във Варненския Свободен Университет „Черноризец Храбър“специалност „Българска народна хореография“ и са артисти в Академичен танцов театър към Университета, където бивш солист е Краси.

Силвия Матева е дипломиран хореограф, специалност Български народни танци, ръководител на групи за възрастни и деца в Клуб за народни танци „Моряците“ и негов създател.

Красимир Няголов е дипломиран хореограф, специалност Български народни танци, помощник хореограф на ансамбъл „Шумен“, преподавател по български народни танци в Националното училище по изкуствата „Добри Христов“ и ръководител на групи за възрастни в клуб за народни танци Моряците.

Мария Малешкова, Преслава Димитрова, Илияна Иванова, Кристина Маркова и Александър Жечев с огромна любов и всеотдайност ръководят групи  за възрастни в клуба.

Освен групови занимания за деца и възрастни, в които изучаваме български народни хора и се забавляваме от сърце, предлагаме и индивидуални уроци.

Професионалната ни танцова формация, с изпълненията си гарантира доброто настроение на всички сватби, фирмени тържества и много други, в които участва.

Ако сърцето ви носи любовта към танците, доброто и красивото, заповядайте за танцуваме заедно!

 

kolegi